Increase font size Default font size Decrease font size Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΝΑΟΥ ΕΞΑΡΧΙΑΣ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

 

 

Τήν Κυριακήν, 10ην Μαΐου 2020, εἰς τήν Ἐξαρχίαν τοῦ Παναγίου Τάφου, ἐτελέσθη θεία Λειτουργία, ὑπό τοῦ Αἰδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Νικολάου Ἀρέστη καί τοῦ Διακόνου π. Παϊσίου Χρίστου, κατά τήν διάρκειαν τῆς ὁποίας ἐτελέσθη δέησις ὑπέρ τοῦ Μακαριωτάτων πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄ καί Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, τῇ εὐλογίᾳ τῶν ὁποίων ἀνηγέρθη ὁ Ναός καί τό Συγκρότημα τῆς Ἐξαρχίας ἐν Λευκωσίᾳ, ὑπέρ τοῦ χρηματοδοτήσαντος τό ὃλον ἒργον, Μεγάλου Εὐεργέτου αὐτῆς κ. Igor Altushkin καί τῶν Ἀναδόχων τοῦ Ναοῦ, τά ὀνόματα τῶν ὁποίων ἐμνημονεύθησαν.

            Ὁ Αἰδεσιμ. π. Νικόλαος, εἰς τήν προσλαλιάν αὐτοῦ, ἀνέφερεν: «Σήμερα συμπληρώνονται ἓξι χρόνια από την ημέρα που εγκαινιάστηκε ο ιερος αυτος ΝΑΟΣ της Εξαρχίας του Παναγίου Ταφου και το συγκρότημα αυτό. Δοξάζουμε το όνομα του Κυρίου, ο οποιος μας αξίωσε να έχουμε  εδώ στην Λευκωσια, στην Κύπρο μας, την ευλογία αυτη της παρουσιας της αγιωτατης Εκκλησιας των Ιεροσολυμων, της Μητερας ολων των Εκκλησιών από την οποία το ιερό Ευαγγέλιο της σωτηρίας κηρύχθηκε σε όλον τον κόσμον. 

            Αυτη την ημέρα ενθυμουμεθα ιδιαιτέρως ολους όσους με την χάρη του Θεού συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει η Εξαρχια αυτη και προσευχόμαστε για αυτούς. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους μακαριωτάτους προκαθημένους των Εκκλησιών Ιεροσολυμων και Κυπρου, τους πανιερωτατους Αρχιερεις της Εκκλησιας Κυπρου για την συνεχή συμπαράσταση τους, τους ιερείς και τον ευσεβέστατο μεγάλο μας ευεργέτη κ. Ιγκορ Αλτούσκιν για την γεναιοδωρία του στην χρηματοδότηση ολοκλήρου του έργου και την περαιτέρω στήριξη της λειτουργιας της Εξαρχίας. 

            Ευχαριστούμε ομως και παντας υμας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία έχετε αγκαλιάσει την Εξαρχία και τους ταπεινούς λειτουργούς της και ψαλτας και μας συμπαραστέκεστε ποικιλότροπα στην επιτέλεση της αποστολής μας και  προσευχόμαστε ο Θεος να ευλογεί τις οικογένειες σας και ολους τους προσκυνητας. 

            Να εύχεστε η παρουσία της Εξαρχίας να είναι πνευματικά εποικοδομητική γιά τόν σωτηριώδη αγώνα των πιστών τέκνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας να αποτελεί σταθερή γέφυρα με τά Πανάγια Προσκυνήματα καί νά δίδει πάντοτε ορθή μαρτυρία». 

            Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, παρέστη εἰς τό Ἱερόν Βῆμα συμπροσευχόμενος καί μετέλαβε τῶν ἀχράντων Μυστηρίων.